Arckönyv

Utolsó kommentek

Friss topikok

Újra itt a technikai szünet után

2011.05.04. 16:21 | Doktor Spider | Szólj hozzá!

Blogunk a kis technikai szünetet követően újból visszatér és megpróbálja folytatni éppen csak megkezdett munkáját.

A mai nap foglalkozunk az NB I hétvégi fordulójával, a nemzetközi színtérrel, valamint a Barcelona-Real Madrid BL elődöntő visszavágójával is.

Szombati focinaptár

2011.04.30. 13:09 | Doktor Spider | Szólj hozzá!

Címkék: spanyol bajnokság olasz bajnokság angol bajnokság

Lássuk, hogy milyen meccsekre számíthattok ma, fociőrültek! Mert ha hétvége, akkor tuti, hogy gurul a labda, nekünk pedig a gyógyszer...

Kezdjük szigetországi ajánlattal, mi várható ma a Premier League mérkőzésein:

Angol bajnokik

16:00Blackburn R.? - ?Bolton Wanderers
 
 16:00Blackpool? - ?Stoke C.
 
 16:00Sunderland? - ?Fulham
 
 16:00West Bromwich A.? - ?Aston Villa
 
 16:00Wigan Athletic? - ?Everton
 
 18:30Chelsea? - ?Tottenham Hotspur

 

Ezek közül elsősorban a Tottenham londoni vendégjátéka lesz izgalmas, de ahogy várható és megszoktuk, bizos nagy hajtás lesz a többi meccsen is.

 

Olasz bajnokik

 18:00Cesena? - ?Inter Milan
 
 20:45Napoli? - ?Genoa

 

Az ősi rivális Napoli és Genoa szurkolói várhatóan már nagyon készülnek a derbire és gondolom az utcákon sem lesz nagy nyugalom Nápolyban..

Az Inter a második helyet szeretné megtartani, a Cesena pedig a bennmaradást érő helyen folytatná a bajnokságot, ezért otthon várhatóan bravúrra készülnek a milánóiak ellen.

 

Spanyol bajnokik

18:00Real Madrid? - ?Zaragoza
 
 20:00Real Sociedad? - ?Barcelona
 
 22:00Deportivo La Coruna? - ?Atletico Madrid

 

Bár a bajnokság matematikailag még nem dőlt el, talán a Real is feladta már a küzdelmet, ennek ellenére otthon megköveznék őket, ha nem nyernének a Zaragoza ellen. A Barcelona pedig az öntudatos baszkok otthonába látogat, valószínűleg nem lesz könnyű dolguk a Sociedad ellen.

A Depor és az Atlético játéka korábban óriási rangadó volt, hiszen általában az első négy hely valamelyikén tanyáztak a csapatok. Most a Depor három pontra van a kieséstől, az Atlético pedig a hatodik, és nagyot kell harcolnia a nemzetközi indulásért.

Jó szemezgetést és meccsnézést mindenkinek! Magyar bajnokikkal későbbi írásunkban foglalkozunk majd.

 

Bent volt?

2011.04.29. 22:38 | Fete Dávid | Szólj hozzá!

 Napjainkban egyre többször kerül elő a téma: kell-e videóbíró a futball mérkőzésekre?

A győriek ma biztosan az igen mellett tennék le a voksukat, hiszen véleményezhető szituációban nem ítélt gólt a bíró, viszont az ellentámadásból egyenlített a Paks. Ma éppen Puhl Sándor is az igen mellett voksolt, eddig nem tette mindig ugyanezt, de látva a magyar bírók egyre gyakoribb bakijait talán ő is belátja a szükségességét. 

Persze jogos az az érv is, hogy a bíró hibája ugyanúgy hozzátartozik az ősi játékhoz, mint amikor a csatár egy méterről főlé lő, vagy ha a kapus lába között csúszik be a laszti. A foci így ad témát a szurkolónak, erről lehet beszélni a következő meccsig, van kit szidni.

A játék azonban felgyorsult, a labdák már nem rongyból vannak, csavarodnak, pörögnek forognak, a cipőn irányítósáv van, a kapuson ragacsos kesztyű, a bírónak rádiója. Csak videója nincs.

A hoki vb-n a Magyar Válogatott videóbírós góllal marad a Divizió 2-ben. De így volt tiszta, könnyebben emészthető a történet.

Ti mit gondoltok?

Két mai eredmény: 

Győr-Paks 1:1

Videoton-Kecskemét 2:2

Ki fut be az ezüstért?

2011.04.29. 11:21 | Doktor Spider | Szólj hozzá!

Címkék: magyar bajnokság

Evezzünk egy kicsit más vizekre, hiszen a magyar bajnokság is fontos a szívünknek. Ahogy már korábban is írtuk, egyre sűrűbb a mezőny az elején. Ehhez hozzájárult az is, hogy szerdán a Kaposvár-Ferencváros mérkőzésen, bár még a Fradi vezetett, végül az utolsó percekben megfordította a Kaposvár a meccset.

A bíró sajnos ismét hozta a "magyaros" formát. Bognár szétfújta a meccset és voltak óriási vihart kavaró döntései. A fővárosi zöld-fehér szurkolók nem fogadták szívükbe a sporit, az biztos.

 

Az első félidő döcögős játékot hozott, a másodikban aztán szinte egyből Schembri volt eredményes. A Kaposvár nem tudott mit kezdeni a Fradi játékával, továbbra is Prukner László csapata irányította a mérkőzést. A fordulatot egy 11-es hozta meg, amit elsőre nem lehetett megérteni. A visszajátszások alapján Tutoric teljesen fölöslegesen rúgta fel a labdát már beadó játékost. A támadásból nem lett semmi, hiszen középen felszabadítottak, a bíró azonban tizenegyest ítélt. Láttunk már ilyenkor olyat is, hogy elengedte a spori, hiszen abban nem akadályozták a játékost, hogy passzoljon, utána kapta a csomagot.

Mindenesetre ezzel egyenlített a Kaposvár, de pár percet leszámítva továbbra sem ők irányítottak. A lefújás előtt néhány minutummal egy kaposvári szöglet utáni kavarodást kihasználva, Zsók gyötörbe a labdát a Ferencváros kapujába. Óriási pofon volt ez a Fradinak, akik az utolsó utáni pillanatokban mintegy három-négy méterről még egy kapufát is lőttek. Így maradt a hazai siker, mellyel a Fradi lecsúszott a dobogóról, a Kaposvár pedig a harmadik helyre ugrott fel. Érdemes megnézni blogunkon a friss tabellát, mely mutatja a kiélezett helyzetet.

(A kép forrása: tempofradi.hu)

 

A gyávaság eredménye

2011.04.28. 11:11 | Doktor Spider | Szólj hozzá!

Címkék: barcelona bajnokok ligája real madrid mourinho guardiola

Hogy is mondta Torrente? Mármint José Luis Torrente!

"Hányinger ez a Madrid"

Túl sok embert nem szeretnénk megbántani és remélem a Realos szurkolók sem veszik magukra, hiszen nem róluk van szó. Elsősorban kedvenc csapatuk edzőjéről. Én egy harmadik spanyol csapatnak szurkolok, ezért igyekeztem elfogulatlanul nézni a meccset, holott bevallom, a szívem sokkal inkább a Barca győzelméért szorított. Alapvetően szimpatikusabb csapat, hozzáállásban, arcban és játéktudásban is.

A legelfogultabbakat kivéve, talán mindenki elismeri, hogy a két együttes közül a katalánok csapata van jobban összerakva és játsza a szebb focit. Mourinho mentségére legyen mondva, hogy ő csak az idény elején érkezett, így kevesebb ideje is volt összerakni a madridiakat.

Mourinhot szerintem nem kell bemutatni senkinek. Ami miatt nálam kihúzta a gyufát (ismét), az a komplexusos és arrogáns viselkedése volt. Tízezreket hergelt fel az intrikáival, kakikeveréssel és nagyrészt neki volt köszönhető, hogy szinte gyűlölet alakult ki a két csapat között. Persze sosem voltak jóban, de úgy gondolom, hogy a mostani hangulatkeltés túlment egy határon. Szinte nem is a meccs volt a fontos számára, hanem, hogy minden alkalmat felhasználjon a becsmérlésre, vádakra, arra, hogy "mindenki minket bánt" és a Barcának egyengeti a talajt.

A tegnapi meccsen látható volt, hogy mit tud a csapata. Antifoci, rúgások, kegyetlen nagy hisztik. Amikor valakit földbe döngöltek, habzott a szájuk, ha megtorolták. Amikor őket találták el, akkor szinte sírtak, hogy miért nem ad három pirosat egyszerre a bíró. Nyilván a Barcelona játékosai is színészkedtek, de ezt a mesterfokon végzett hisztit nem csinálja senki ilyen jól, mint Murinnyó legénysége.

Pepe, a hentes viszont végezte dolgát. A taposónagymester most is intézkedett, de Adebayor vadállati munkája is érhetett volna pirosat. Az átlagban 70-30%-os labdabirtoklás pedig mutatta, hogy ha otthon a Real Madrid ilyen játékot mert felvállalni, annak jó vége nem lehet. Ezt utólag magyarázhatja a portugál, jöhet a sírás is, ezt azonban már nehéz megetetni az emberekkel. Hogy is mondta? Jobb a 0-0, mint a 3-1-es siker. Ezen már meccs közben is elgondolkodtam, hiszen nem jelenthetett mást, mint azt, hogy ne kapjatok gólt semmiképpen sem, de arra is vigyázzatok, nehogy rúgjatok!!! Az előbbit meg is fogadták a srácok, csak hát kaptak kettőt..

Azért a Real elgondolkodhatna azon, hogy akkor is kikaphatnak a Bernabeuban 2-0-ra, ha tesznek is valamit a győzelemért, nem csupán beállnak védekezni a saját harmadba. Hiszen ezt a Getafe is meg tudja csinálni a Barca ellen.. vagy ők inkább támadnának..?

Real-Barca este a BL-ben

2011.04.27. 12:30 | Doktor Spider | Szólj hozzá!

Az elődöntőben ismét találkozik a Real Madrid és a Barcelona. Rögtön elfogultsággal kell kezdenünk, hiszen reméljük, hogy a nagyképű intrikus és komplexuskirály Murinnyó kicsit visszább vesz az arcából. Bár erre tulajdonképpen nem is számíthatunk, hiszen amikor kaptak egy ötöst otthon a Barcelonától, azt sem tartotta megalázó vereségnek.

El kell ismerni, hogy tud valamit, azonban számomra visszataszító a stílusa, az arrogáns és láthatóan színpadias fellengzőssége. Tudja azt, hogy jobb csapat a Barcelona, ezért pszichológiai hadviselést is folytat. Minden lehetséges fórumon próbál nyugtalanságot szítani, intrikálni, sározni.

Kollegája Pep Guardiola eddig higgadt volt, azonban most hosszasan ecsetelte gúnyos hangnemben Mourinho viselkedését. Mindezt elolvashatjátok itt, hiszen egy blog felvállalta a két csapat közötti tusakodás pillanatainak tolmácsolását az olvasók felé.

A legújabb hírek szerint a Bernabeu gyepét nem szeretik túl sűrűn vágni, hiszen biztos sokba kerül a fűnyíró emberkék foglalkoztatás. Nyilván a sokpasszos és földön tartott játékot kedvelő Barcelona lassítását és akadályoztatását nem vélhetjük felfedezni ebben a kis malőrben.

Bármi is lesz, igen paprikás a hangulat. De mi is lesz a mai meccs vége? Mourinho agresszív védekezése, kontrákkal fűszerezve, vagy a játszó Barcelona szétzilálja a Madridot otthonában?

Szavazzatok:

 

 

 

Mi lesz ma a Real-Barca BL elődöntőben
Magabiztos hazai siker
Barca fieszta
Idegbeteg iksz
Kiszenvedett győzelem valamelyik oldalon
  
Free polls from Pollhost.com

Sűrűsödik a helyzet az NB I-ben

2011.04.27. 11:19 | Doktor Spider | Szólj hozzá!

Tegnap négy mérkőzést játszottak le a Monicomp Liga hétközi fordulójában, melyet ma újabb négy párosítás követ. A legnagyobb érdeklődéssel várt meccs a Paks-Videoton összecsapás volt, mely legfőképpen a hazai csapat számára volt fontos, hiszen a Videoton játékosai közül többen is nyilatkozták, hogy nem dől össze a világ, ha esetleg kikapnak az Atomvárosban.

Ezek a nyilatkozatok sejtetni engedték, hogy esetleg nem tesznek meg mindent a győzelemért. Nyilván egy Ferencváros otthonában minden követ megmozgatnak a győzelemért, úgy látszik a fehérváriak még izgalmasabbá akarják tenni az ezüstért folyó csatát. Az eredmény ugyanis 1-0 arányú hazai siker, a Paks megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Az előző fejtegetés nem is ellenük irányult, csupán egy felvetés volt a fehérváriak motivációját illetően. Talán alaptalan, talán nem..

Eredmények és program:

 

április 26., kedd
 
Haladás - Újpest 0-2
 
Lombard - Győr 2-1
 
KTE - Honvéd 2-1
 
Paks - Videoton 1-0
 
 
április 27., szerda
 
Szolnok - Vasas  17.00
 
Kaposvár - FTC  18.00
 
ZTE - Siófok  18.00
 
DVSC - MTK  18.30

Sir Alkesz csapata nem lazsált

2011.04.26. 22:54 | Doktor Spider | Szólj hozzá!

Címkék: bajnokok ligája manchester united elődöntő schalke 04

Nem szeretnénk bántani a nagy Öreget, csupán a szóvicc és a vörös orr mondatja velünk  a címben szereplő kitételt. Nem véletlen, hogy 25 éve vezeti a csapatát, 46 trófeát szerzett és szinte egyedülállóként, ennyi időn keresztül az csúcson tartja csapatát. Bevallom összesen egy edzőre emlékszem, aki legalább ennyi időt töltött edzőként csapata élén, a negyedosztálból magát az élvonalba küzdő Auxerre csapatának akkori vezetője mondhatott magáénak ekkora bravúrt.

Sir Alex Ferguson azonban nem feljutatta csapatát, hanem a világ legjobb együttesei között tartotta és tartja. Ezt bizonyította ma is, hiszen egy nyíltsisakos mérkőzésen 2-0-ra nyertek a Schalke 04 otthonában. A fordulatos és élvezetes mérkőzéshez természetesen kellett az is, hogy az 54 ezer néző által buzdított gelsenkircheniek bátran felvállalták a támadójátékot, már amit meg tudtak valósítani belőle.

Kétségtelen, hogy a Manchester United jobb csapat és ezt Giggs és Rooney gólja is bizonyította. Így kétgólós előnnyel várják az Old Traffordon a visszavágót, ahol óriási csoda kellene, hogy a német csapat jusson tovább.

Shalke 04 - Manchester United - 0-2

 

 

 

Győzött a Fradi!

2011.04.25. 11:03 | Doktor Spider | Szólj hozzá!

Címkék: magyarfoci fradi schembri

Tegnap került sor az MTK-Ferencváros örökrangadóra. Ugyan a régi idők hangulata már odaveszett, de azért így is komoly tétje volt a mérkőzésnek.

A fradisták szinte otthon érezhették magukat, hiszen ha jól láttuk, többen voltak a Hungária körúton, mint a hazaiak.

Ferencvárosi labdatartással és enyhe nyomással kezdődött a mérkőzés, és már az első percekben védenivalója akadt az MTK portásának, aki Abdi lövését hárította a rövid saroknál. Ezt követően két veszélyes MTK kontrát jegyezhettünk fel, de a mérkőzést a Fradi irányította.

A góltalan első félidő után fokozta a nyomást a Ferencváros, ami ordító helyzetekben mutatkozott meg, gólt azonban egyelőre nem sikerült elérniük. Az általában higgadt Prukner mester Schembri ordító helyzete után lerántotta a zakóját és a földhöz vágta. Nem volt véletlen a dühroham, hiszen szinte a következő támadásból Könyves lőtte ki a sarkot, Haber már nem tudott mit tenni az erős és pontos lövéssel. A játék képe alapján meglepetésre, de vezetett az MTK.

Sokáig nem örülhettek a kék-fehérek, hiszen egy perccel később Schembri vett le a tizenhatoson belül egy beadást mellel, fordult egyet és gyönyörű gólt ragasztott a jobb felső sarokba. Ezt követően támadott tovább a Fradi és szép lassan felőrölték a hazaikat. Mintegy öt perccel később ugyanis Csizmadia fejesénél zavart az MTK kapusa előtt Schembri, így az akadálytalanul jutott a sarokba, pár perc alatt megfordította a meccset a Fradi!

A kegyelemdöfést pár perccel a vége előtt Maróti adta meg a hazaiaknak, aki egy szögletet követően kicsit kiszorítva szépen emelte át Szatmárin a labdát.

A Ferencváros megérdemelten győzött és ezzel visszaszerezte második helyét a tabellán!

Hatost kapott otthon a Valencia

2011.04.24. 18:35 | Doktor Spider | Szólj hozzá!

Címkék: real madrid valencia spanyol bajnokság

A spanyol bajnokság 33. fordulójában a tartalékosan felálló Real Madridot fogadta a Valencia. Az utóbbi időben a hazaiknak nem nagyon ment a Real ellen, ezt szerették volna most megváltoztatni.

Ugyan harciasan kezdett a Valencia, de a Realban úgy látszik sokan meg akarták mutatni, hogy beférnek a kezdőbe, mert veszélyes kontrákat vezettek, melyből egymás után szerezték a gólokat. A szünetben már 4-0 volt a madridiak javára, melyre az 53. percben Higuain tett rá még egy lapáttal, megszerezve csapatának az ötödik, saját magának pedig a harmadik gólt.

Ezt követően nagy adok-kapok kerekedett a játékból, a Valencia becsülettel hajtott és a végeredmény 3-6 lett. Ehhez kellett, hogy, 1-6-nál se adják fel és saját közönség előtt legalább kozmetikázzanak az eredményen.

Ma este 21.00-kor fogadja a Sevilla a Villarealt és amennyiben vendéggyőzelem születik, a sárga tengeralattjárók megközelíthetik három pontra a Valenciát. Lesz még izgalom a spanyol bajnokságban..

süti beállítások módosítása