Arckönyv

Utolsó kommentek

Friss topikok

A gyávaság eredménye

2011.04.28. 11:11 | Doktor Spider | Szólj hozzá!

Címkék: barcelona bajnokok ligája real madrid mourinho guardiola

Hogy is mondta Torrente? Mármint José Luis Torrente!

"Hányinger ez a Madrid"

Túl sok embert nem szeretnénk megbántani és remélem a Realos szurkolók sem veszik magukra, hiszen nem róluk van szó. Elsősorban kedvenc csapatuk edzőjéről. Én egy harmadik spanyol csapatnak szurkolok, ezért igyekeztem elfogulatlanul nézni a meccset, holott bevallom, a szívem sokkal inkább a Barca győzelméért szorított. Alapvetően szimpatikusabb csapat, hozzáállásban, arcban és játéktudásban is.

A legelfogultabbakat kivéve, talán mindenki elismeri, hogy a két együttes közül a katalánok csapata van jobban összerakva és játsza a szebb focit. Mourinho mentségére legyen mondva, hogy ő csak az idény elején érkezett, így kevesebb ideje is volt összerakni a madridiakat.

Mourinhot szerintem nem kell bemutatni senkinek. Ami miatt nálam kihúzta a gyufát (ismét), az a komplexusos és arrogáns viselkedése volt. Tízezreket hergelt fel az intrikáival, kakikeveréssel és nagyrészt neki volt köszönhető, hogy szinte gyűlölet alakult ki a két csapat között. Persze sosem voltak jóban, de úgy gondolom, hogy a mostani hangulatkeltés túlment egy határon. Szinte nem is a meccs volt a fontos számára, hanem, hogy minden alkalmat felhasználjon a becsmérlésre, vádakra, arra, hogy "mindenki minket bánt" és a Barcának egyengeti a talajt.

A tegnapi meccsen látható volt, hogy mit tud a csapata. Antifoci, rúgások, kegyetlen nagy hisztik. Amikor valakit földbe döngöltek, habzott a szájuk, ha megtorolták. Amikor őket találták el, akkor szinte sírtak, hogy miért nem ad három pirosat egyszerre a bíró. Nyilván a Barcelona játékosai is színészkedtek, de ezt a mesterfokon végzett hisztit nem csinálja senki ilyen jól, mint Murinnyó legénysége.

Pepe, a hentes viszont végezte dolgát. A taposónagymester most is intézkedett, de Adebayor vadállati munkája is érhetett volna pirosat. Az átlagban 70-30%-os labdabirtoklás pedig mutatta, hogy ha otthon a Real Madrid ilyen játékot mert felvállalni, annak jó vége nem lehet. Ezt utólag magyarázhatja a portugál, jöhet a sírás is, ezt azonban már nehéz megetetni az emberekkel. Hogy is mondta? Jobb a 0-0, mint a 3-1-es siker. Ezen már meccs közben is elgondolkodtam, hiszen nem jelenthetett mást, mint azt, hogy ne kapjatok gólt semmiképpen sem, de arra is vigyázzatok, nehogy rúgjatok!!! Az előbbit meg is fogadták a srácok, csak hát kaptak kettőt..

Azért a Real elgondolkodhatna azon, hogy akkor is kikaphatnak a Bernabeuban 2-0-ra, ha tesznek is valamit a győzelemért, nem csupán beállnak védekezni a saját harmadba. Hiszen ezt a Getafe is meg tudja csinálni a Barca ellen.. vagy ők inkább támadnának..?

A bejegyzés trackback címe:

https://kapufa.blog.hu/api/trackback/id/tr1002861543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása